2011. szeptember 20., kedd

Csak horgolok és horgolok ...

Egyszerűen nem bírom abbahagyni. Most a szétszabdalt anyagkupacok helyét lassan átveszik a megkezdett fonal gombolyagok. Még valahogy most sem hívogat a varrógép de már szívesen nézegetem a Burdákat. :) Ezek mostanában készültek:

Átmeneti sapi Dórinak:

És egy sál:


2011. szeptember 11., vasárnap

Hanna sapija

Készült egy átmeneti horgolt sapi, leírás nélkül. Eredetileg fejre símúlónak szántam aztán mégis máshogy alakult. :)
Barka Kabala (hercegnő ) fonalból 3 as tűvel.
Mivel hajnalka szezon van és a színhez is passzolt így nem sokat gondolkoztam a díszítésen.
Ilyen lett:
2011. szeptember 7., szerda

Táska kicsit másképp.

Az esküvő óta valahogy nem érzek késztetést rá, hogy a varrógépem mögé üljek, pedig van még elmaradásom... Ildi igyekszem!!! :)
Viszont egyre inkább rákattantam a horgolásra! Nagyon tetszik, mert bárhol elővehetem és úgy érzem legalább nem haszontalanul telik az idő... Nagy "ráérésemben" elkezdtem böngészni a horgolós albumokat amiből nem kevés van és úgy gondoltam megpróbálkozom valami nagyobb falattal is így a blokkok sapkák és boleró után. Kíváncsi voltam menne e leírás alapján és azt kell mondjam első nekifutásra egész táska alakja van... :)
Vannak még hiányosságok mint például a szín összedolgozás de a blogtalin Mona megmondta nekem a frankót! Köszönöm itt is!
És nem akarom ugyan elszólni magam de remélem alakulóban van egy Pest környéki közös kötés- horgolás is! Nagyon örülnék neki! Lenne még mit tanulnom!:)

Kapott egy bélést is mágnes zárral. Méretét tekintve kb. 2 gombolyag fonal fér bele tartozékaival.
Végre már kreatív emberhez méltó helyet kapott a mobil horgoló műhelyem. Az eddigi bolti kis táskával szemben. (Meg is kaptam érte a magamét)

Nagy lelkesedésemre való tekintettel meg kellett látogatnom a kötős horgolósok Mekkáját! :))) Nem csalódtam szuper hely segítőkész emberek és még ezer hasonló szépség! Már csak a rózsafa horgolótűm hiányzik! :)


2011. szeptember 5., hétfő

Blogtalálkozó

Adós vagyok még egy beszámolóval is de még mindig nem sikerült utolérnem magam! Nagyon sűrű volt ez az időszak, de lassan minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, legalább is nagyon remélem!!! Mostanában a blogomat is hanyagolom sajnos, és az újdonságokban sem vagyok naprakész. Mármint ami az olvasott blogokat illeti...

Viszont túl vagyunk a 2. Blogtalálkozón Köszönet érte Ginának! Nagyon jól éreztem magam, jó volt látni a régi és új arcokat beszélgetni és tanulni! Nagyon közvetlen aranyos embereket ismerhettem meg megint. Sokakkal beszélgettem, sokakkal nem amit sajnálok, de nekem is hamar el kellett jönnöm így nem várhattam ki a végét...
Sütivel ugyan készültem ami nagyon hamar elfogyott! :) Csere ajándékkal viszont nem... Így a jó buliból ugyan kimaradtam ezért egyéb híján a gépem mögé bújtam és lelkesen kattogtattam közben pedig sárgultam... :) De ez van sajnos. 17.- én viszont megyek KV-ra! Oda készülök!!! :) Gyertek ti is!
Persze azért a blogtalálkozóról sem távoztam üres kézzel Mici csinált a Dórimnak egy angyalkát, köszönet érte!
Az első közös pillanat:

Így az angyal gyűjtemény egy újabb értékes taggal bővült. Itt pedig Kikita angyalkájával :)

A képeket feltöltöttem a tavalyi blogtalis albumba! Szemezgessetek!