2011. február 23., szerda

Alsó szoknya

Kell nyárra koszorús lány ruha. :)
Kezd körvonalazódni, hogyan is nézzenek ki de még nem az igazi.
Mostanában a bocik a pajtában, elég ritkán jutok a géphez így most variálok. Rajzolgatok, számolgatok, próbálgatok és egyenlőre az alsószoknyánál tartok. :))
Először fodrokkal próbálkoztam de nem az igazi mire befodroznám az egészet megőszülnék, na meg az anyag felhasználás sem épp gazdaságos a súlyáról nem is beszélve és a tartása még mindig nem az igazi.
Aztán ma a szokásos rövidárus járatban éppen előttem kértek merevítőt alsó szoknyába, és persze! Hogy ez eddig nem jutott eszembe... :S
Abroncsokat néztem már de eszembe sem jutott, hogy elég lenne csak merevítőt venni. Nem is csoda, hiszen a létezéséről sem tudtam, ami egyébként kézen fekvő lenne mert táska, sapka merevítő után miért épp ilyen ne lenne...
Így ma megszületett az első verzió. még nem végleges, mert a fodrokon még variálok alul jól mutat de a felső még nem az igazi és talán ezek után elég csak egy sor de ez még képlékeny...
Hanna örül lett még egy pörgős szoknyája, és én sem bánkódom az anyag miatt, mert 200 ft-os méteráron vettem a ballont a Keletinél, de bélés anyag már 140- ért is van.
Aki nem ismeri a Máthé textilt, ha teheti mindenképpen nézzen el mert rengeteg anyag egy helyen! Szatén, taft, tüll, batiszt, csipke, polár, welsoft, pamut, vászon stb. sok színben, nagggyon jó áron!!!

6 megjegyzés:

  1. Szia! Látom, megkezdted a munkálatokat :)Csini!!!
    Egy tipp: próbáld meg méretarányosan kicsinyítve lerajzolni milyen formája legyen az alsószoknyának és utána egy kis matematikával ki tudod számolni milyen bőre kell szabnod és milyen hosszú merevítő kell majd bele.... és onnan már sima ügy!
    (látom a háttérben a zsebes tárolót ;) annyira édes)

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy figyelsz! :) Még csak próbálgatom. Annyit számolgattam már! :) Milyen szoknyaformát szoktak abroncsnak, mert én a félkorívvel próbálkozom.. Ez is jó pörgős, csak a felső sor fodor kevés lett így visszafogta, csak másfélre vettem de látom már dupla hossz a minimum. ?!? :)
    Vagy próbálkozzak téglalappal behúzva mert ugye félkörre adott az átmérő, meg a kerület, bár ha kisebb a merevítő benne az sem baj. ?!? :)

    VálaszTörlés
  3. Töröltem a hozzászólást! :S Nem vagyok magamnál! De ha rajzolnál azt megköszönném! :)))

    VálaszTörlés