2011. május 26., csütörtök

Változás!

Már az előző bejegyzések valamelyikében is említettem nagy esemény előtt állunk... Ugyanis augusztusban bekötik a fejem! :) Kérdezték is, hova ez a nagy sietség :D nálunk most jött el az ideje. Nem ez tartottuk a legfontosabbnak de a mai világban nem is meglepő. Sokan élnek vad házasságban.
Nem bánom, hogy eltértünk a hivatalos sorrendtől, mert valljuk be ilyen koszorús lányokat nem sok ember választhat! Így a lányaimmal is osztozhatom örömömben. Mindenki ott lesz amikor hivatalosan is egy család leszünk! :)
Persze kérdezhetnétek jogosan, mit változtat a papír, na az tényleg nem sokat de az az élmény amiben akkor részem lesz, remélem életem végéig nem felejtem el! És azt is remélem aki akkor velünk ünnepel ugyan ezt érzi majd! :) És természetesen csak pozitív élmények jöhetnek!!!:)
Nem lesz nagy esküvő csak család + néhány barát, viszont szeretnénk megadni a módját.
Lesz hercegnős ruhám nekem is a lányoknak is. :) Az övéket én varrom... Szabad téri ceremónia, vacsi zene, és buli kifulladásig. :P
Éppen ezért is egy új szóval bővül a címtáram, nehéz kitalálni: Esküvői. :)
Itt szeretném megmutatni, hogy én hogyan csináltam. Nem dokumentálom az egészet de ami egy kreatív blogba belefér az mind leírom majd. Már csak azért is, mert szőrnyű milyen összegeket képesek kérni mindenért amit esetleg te magad is töredék áron megcsinálhatnál.

Ééés ha már VÁLTOZÁS, akkor addig magamat is formába kell hozni, hisz mikor legyen az ember a legszebb, ha nem az esküvőjén! :) Ezért mindent el is követek, hogy a legjobb formámat hozhassam akkor. Sportolok, figyelek az étkezésre eljárok szoliba, úszni. Persze az alakformálásomban nagy szerepet játszik unokatesóm, aki eddig személyi edzőként dolgozott, de egy éve már ő is a fiatal anyukák életét éli. Ennek köszönhetően kidolgozott egy edzésprogramot ami segít rajtunk, hogy az esetlegesen a terhesség és szülés következtében felhalmozódott túlsúlyunktól hatékonyan megszabaduljunk!
Na ilyen is volt már igaz, csak általában nem számolnak a babával! Sok anyuka nem tudja, vagy nem is akarja másra hagyni ilyenkor a babát. Itt nem kell elválnotok és mivel jó időben levegőzni is jár mindenki a csemetéjével onnan már csak egy lépés, hogy saját magunkért is tegyünk valamit! :)
Aki kíváncsi az én valóságsómra olvasson ITT is. :)

Fehér póló Hannának

Ma kirándulni mentek és az oviba, fehér pólót kértek, de egy hercegnőnek nincs fehér pólója, csak rózsaszín, pink illetve ezek árnyalatai . :D
Ezért tegnap gyorsan varrhattam neki egyet. Póló anyagból, pamut Jersey, azt hiszem. Ez csak azért érdekes, mert a nyúlós anyagok azok az én mumusaim! Viszont ez elég jól sikerült, hasonlóan nézett ki a Burdában is a szabás minta ugyan is onnan való.

Nem nagyon varrok ilyesmi anyagokból, mindig csak pakolgatom . Hátul gombokkal záródik nem annyira lett rugalmas a nyak részén. lusta voltam a dupla tűs varráshoz előkészülni. :)

Még a passzé varrást de jó lenne megtanulni...

2011. május 25., szerda

Tavaszi tündér 2

Még egy tavaszi tündérke. Nem varrtam volna meg még egyszer de pont ilyet kértek. :( A facebookon hirdettünk nyeremény játékot (nem az én oldalamon) és olyan gyorsan elértük a célba vett látogató számot, hogy itt meghirdetni sem volt időm. Ugyan azok a színek, így nagyon hasonló az előzőhöz. :)

2011. május 21., szombat

Hercegnőim új ruhája

Esküvőre voltunk hivatalosak, remek alkalom volt egy újabb ruhához. :) Természetesen Hanna sem ellenkezett sőt alig bírta kivárni a napot, hogy végre felvehesse. :)
Ez nekem is jól jött mert különleges esemény előtt állunk :), ahol ismét új ruhában pózolhatnak majd! (Ezt a későbbiekben részletezem :))
Az anyagokat és a színeket már összeválogattam, de a fazonban még nem voltam biztos DE azt hiszem ez lesz Az! Talán a szoknya hossza kicsit , illetve egy alsó szoknyával kiegészül de lényegeset nem változtatnék rajta.
Kíváncsi vagyok a végeredményre, mert az anyaga taft lesz így az esése kicsit megváltozik viszont ez nem biztos, hogy probléma mert így talán merevítő nélkül is megállja a helyét.
Oda igazi királylányos ruhára lesz szükség!
Szerintetek?Na mit szólsz Nolya? Szívesen nézegetnéd lányaidat egy ilyen ruhában?

2011. május 17., kedd

horgolt sapik

Horgoltam is tavaszra sapkát a lányoknak. A méretekkel bajban vagyok így Dórié lett mindkettő. :)
Ezek is siralmas képek most viszont csak ez van! :)
Le akartam fényképezni őket közelről is de mindig csak az egyik sapit találom... Ha egyszerre felbukkannak ígérem pótolom! :)


táskák

Nagyon rég jártam erre, teljesen le vagyok maradva! Ahogy jött a jó idő mi is kiköltöztünk a szabadba. :) Néha azért alkotok is, ez viszont elenyésző.
Azért minden napra lopok magamnak kreatív perceket még ha egy apró virág horgolásáig tart is... Így sajnos elég lassan haladok. :)
Az elmaradásaim, egy öko szatyor tesómnak:

Egy mozdonnyal indult de valamire tennem kellett. Mivel szereti az ilyen textil tatyókat így nem gondolkoztam rajta sokat. :)

Bár lehetett volna nagyobb is...

És tarisznya a szomszéd néni unokájának egy kis neszivel.
Ami már az új gépemmel készült, mééég ez is tesztelés alatt van! Sok időmbe telik majd mire végre kiismerem. :) Egy viszont biztos nagggyon szépen dolgozik és csoda dolgokat tud!

A fényképek nagyon siralmasak, mind csak futva készült.